Recepty
Rissotto alla Carbonara
Doba přípravy:
1 hod.
Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu
Arborio rýže 1x3kg Chef Club
3 kg
Máslo CZ chlazené 1x250g
1 kus
Pancetta Arrotolata (rolka-kulatá) 1/2 chlazená Valpadana cca 1,9kg
1,9 kg
Pecorino romano ovčí sýr D.O.P chlazený Quattrocolli cca 1,2kg
1,2 kg
Kuřecí bujón 1x1kg Knorr
1 kus
Olivový olej z pokrutin (pomace) 1x1l Apetol
1 kus
Chardonnay bílé víno 6x0,75l Zajíci ze Zaječí
6 kusů
Vaječný žloutek tekutý chlazený 1x1l Ovostar
1 kus
Ingredience:
700g Rýže Arborio
250g Máslo
300g Pancetta
180g Pecorino
3l Kuřecí vývar
75ml Olivový olej
150ml Suché bílé víno
10ks Žloutek
Sůl, pepř, tymián
Postup:
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme rýži a tymián a restujeme přibližně 2 minuty. Přilijeme víno a necháme zcela odvařit. Postupně přiléváme vývar dokud není rýže hotová na skus. Přidáme na proužky nakrájenou orestovanou pancettu, studené máslo, nastrouhané pecorino a čerstvě mletý pepř. Servírujeme ozdobené žloutkem a orestovanou pancettou.
Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu
Arborio rýže 1x3kg Chef Club
3 kg
Máslo CZ chlazené 1x250g
1 kus
Pancetta Arrotolata (rolka-kulatá) 1/2 chlazená Valpadana cca 1,9kg
1,9 kg
Pecorino romano ovčí sýr D.O.P chlazený Quattrocolli cca 1,2kg
1,2 kg
Kuřecí bujón 1x1kg Knorr
1 kus
Olivový olej z pokrutin (pomace) 1x1l Apetol
1 kus
Chardonnay bílé víno 6x0,75l Zajíci ze Zaječí
6 kusů
Vaječný žloutek tekutý chlazený 1x1l Ovostar
1 kus