Pečený dvoubarevný chřest na másle, zastřené vejce, holandská omáčka
Doba přípravy:
45 min.

Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu
Suroviny (10 porcí):
Zelený chřest – 500 g
Bílý chřest – 500 g
Máslo – 100 g
Vejce velikost M – 10 ks
Ocet – 3 lžíce
Sůl – dle potřeby
Holandská omáčka
Postup:
Položte chřest na plech, pokapejte rozpuštěným máslem, osolte a pečte v troubě na 180 °C cca 10–15 minut, dokud nebude měkký, ale stále pevný. Přiveďte v širokém hrnci vodu k varu, přidejte ocet a snižte teplotu, aby voda jen mírně bublala. Jedno po druhém rozklepněte vejce do malého šálku a opatrně vlijte do vody. Vařte 2,5–3 minuty, bílek by měl být pevný a žloutek tekutý. Vyjměte děrovanou lžící a dejte stranou.
Na talíř dejte porci pečeného chřestu, na něj položte zastřené vejce a přelijte vše teplou holandskou omáčkou. Ozdobit můžete čerstvými bylinkami.

Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu