Kukuřičný krém s tymiánem a italskou zeleninovou směsí









Suroviny:
Cibule – 2 větší ks
Máslo – 50 g
Řepkový olej – 2 lžíce
Italská zeleninová směs Soffritto – 400 g
Kukuřice zrno jemná supersladká – 800 g
Zeleninový vývar – 1,5 litru
Tymián drcený sušený – 2 lžičky
Smetana ke šlehání 31% – 250 ml
Sůl a pepř – dle chuti
Postup:
Na másle a řepkovém oleji osmahněte na jemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte mraženou zeleninovou směs Soffritto a krátce restujte (cca 5 minut), až zelenina lehce změkne. Přisypte mraženou kukuřici, promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte tymián. Přiveďte k varu a vařte cca 20 minut, dokud kukuřice nezměkne.
Polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Pokud chcete extra jemný krém, můžete ještě přecedit přes síto. Vmíchejte smetanu, dochuťte solí a pepřem. Krátce povařte (2–3 minuty) a podávejte








