Distributor potravin
E-shop
E-shop

Z husích nebo kachních skeletů, kořenové zeleniny, cibule a divokého koření připravíme silný vývar. Vaříme pomalu alespoň dvě hodiny a poté přecedíme.
Droby (srdce a žaludek) uvaříme zvlášť do měkka, poté je nakrájíme na malé kousky. Játra pouze krátce povaříme nebo osmahneme na másle a přidáme až na závěr, aby nezhořkla.
Na másle zpěníme cibuli a růžičky květáku dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, krátce podusíme a zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku, kterou postupně zaléváme připraveným vývarem. Dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Do polévky přidáme kmín a vaříme zvolna asi 25–30 minut, dokud zelenina nezměkne a polévka nezhoustne. Nakonec přilijeme smetanu, vložíme nakrájené droby a játra. Dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Podáváme horké se širokými nudlemi a posypané nasekanou čerstvou petrželí.