Kuřecí supreme s polentou a peperonatou
Ingredience kuřecí supreme:
10ks Kuřecí supreme
200g Máslo
Citrónová kůra
Tymián, rozmarýn
Sůl, pepř
Postup:
Kuřecí supreme očistíme, osolíme a opepříme. Ze zbylých surovin si připravíme bylinkové máslo, které rozdělíme na jednotlivé porce. Maso zavakuujeme a vložíme do sous-vide 74°C na 1 hod. takto připravené maso orestujeme ze všech stran do zlatova
Ingredience polenta:
1l Kuřecí vývar
1,2l Plnotučného mléka
8g Rozmarýn
120g Máslo
400g Polenta
Parmezán
Sůl, pepř
Postup:
V kastrolu smícháme vývar, mléko, rozmarýn, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přisypeme polentu a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Stáhneme z ohně, přidáme studené máslo a parmezán, mícháme dokud se nám vše nespojí. Takto připravenou polentu rozetřeme na plech vyložený fólií a necháme vychladnout. Po zchlazení vykrajujeme požadované tvary a smažíme na pánvi nebo dopékáme v troubě.
Ingredience Peperonata:
600g Žlutá paprika
600g Červená paprika
40g Česnek
150g Cibule
100ml Olivový olej
500g Drcená rajčata
250g Černé olivy
Postup:
Papriky nakrájíme na větší kostky, česnek na plátky a cibuli najemno. V kastrolu na rozpáleném oleji orestujeme papriky, pak přidáme cibuli a česnek a dále restujeme. Přidáme cukr, drcená rajčata a olivy. Osolíme, opepříme a necháme provařit asi 10 minut do zhoustnutí. Přidáme nasekanou petržel a podáváme.