Konfitované husí stehno s bramborovými žemlovými knedlíčky a karamelizovaným červeným zelím / Minutkové husí prso s kadeřávkem
Ingredience (10 porcí):
Na husí stehno:
10ks husích stehen
Kmín, česnek, sůl
Na knedlíčky:
500g pečených brambor
300g ricotty
5ks vejce
Sůl, citrónová kůra
225g hladké mouky
125g sýru Grana Moravia
Petrželka, 75g sušených meruněk, 50g žemle, krutony z rohlíku
Na červené zelí:
200g cibule
25g česneku
150g másla
60g husího výpeku
1200g sladkokyselého červeného zelí
Postup:
Husí stehno
Husí stehna osolte, okmínujte, přidejte česnek, podlijte a pečte zakryté při 120 °C po dobu 4-5 hodin.
Knedlíčky
Pečené brambory nastrouhejte, smíchejte s ostatními ingrediencemi a vytvořte vláčné těsto. Zformujte noky o průměru 3 cm, uvařte v osolené vodě a po vyplavání vařte ještě minutu. Poté zchlaďte.
Karamelizované červené zelí
Cibuli a česnek opečte na másle s husím výpekem. Přidejte zelí, poprašte moukou, zalijte vodou a vařte 15-20 minut. Osolte.
Husí prso
Osolené husí prso opečte na straně s kůží. Dopečte v troubě při 180 °C na 8-10 minut a nechte minutu odpočinout.
Kadeřávek
Spařený kadeřávek orestujte se slaninou, osolte a opepřete.