Recepty
Husí kaldoun ze zauzených kostí s petrželovým kapáním
Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu
Suroviny(4 osoby):
Na kaldoun:
1 husí skelet včetně vnitřností (zauzený)
2 mrkve
1 celer
1 kořenová petržel
Sůl podle chuti
Čerstvé koření: bobkový list, nové koření
Na petrželové kapání:
120 g hladké mouky
2 vejce
Čerstvá petrželka (nasekaná)
Špetka soli
70 ml mléka
Postup:
Kaldoun
Vložte zauzený husí skelet s vnitřnostmi do hrnce, přidejte očištěnou kořenovou zeleninu a osolte. Přidejte bobkový list a nové koření. Zalijte vodou a táhněte na mírném ohni alespoň 3 hodiny.
Petrželové kapání
V míse smíchejte mouku, vejce, nasekanou petrželku, sůl a mléko do hladkého těsta. Těsto překapejte přes hrubé síto přímo do vroucího vývaru a nechte chvilku povařit.
Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu