Distributor potravin
E-shop
E-shop

10 porcí

Hovězí rib eye 2500g:
Sůl, Pepř
Rozmarýn
Tymián
Máslo
Postup: Porce masa okořeníme, opečeme ze všech stran, přidáme čerstvé bylinky a máslo. Dopékáme v troubě na 130°C 48°C vpichová sonda. Poté necháme 5 minut odpočinout a filírujeme.

Okurkový salát sunomono s nakládanou ředkví a sezamem:
Okurky hadovky 1200g
Ředkvičky 350g
Bílá ředkev 350g
Jarní cibulka 150g
Sezamové semínko 50g
Sůl 10g
Rýžový ocet 50ml
Cukr krupice 150g
Sojová omáčka 20ml
Sezamový olej 20ml
Rybí omáčka 10ml
Postup: okurky, ředkvičky a ředkve nakrájíme na plátky. Přidáme nasekanou jarní cibulku. Ze zbylých surovin připravíme zálivku. Vše smícháme dohromady a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici.

Ponzu omáčka
Sojová omáčka 200ml
Pomerančová šťáva 350ml
Limetová šťáva 100ml
Med 85g
Smažená cibulka 30g
Postup: Vše krom cibulky smícháme dohromady a svaříme na třetinu. Přidáme smaženou cibulku, ještě 5 minut provaříme. Scedíme přes jemné sítko a necháme vychladit.