Distributor potravin
E-shop
E-shop

Suroviny (10 porcí):

Rump steaky (květová špička) –  cca 1,8–2 kg
Sůl, pepř
Olej na opékání – 6 lžic
Máslo – 4 lžíce
Rukola – 250–300 g
Olivový olej – 3 lžíce
Citronová šťáva – 2 lžíce
Sůl

Na omáčku ze sušených rajčat:

Sušená rajčata v oleji – 250 g
Stroužky česneku – 3 kusy
Šalotka – 2 kusy
Olivový olej – 3–4 lžíce
Smetana ke šlehání – 300 ml
Zeleninový nebo kuřecí vývar – 200 ml
Citronová šťáva – 1–2 lžičky
Sůl, pepř

Postup:


Steaky osolte, opepřete a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Rozpalte pánev s olejem a opékejte steaky z každé strany 2–3 minuty (podle tloušťky a požadovaného stupně propečení). Po opečení přidejte máslo, krátce přelijte a nechte maso odpočinout 5–8 minut. Na pánvi osmahněte nasekanou šalotku a česnek na oleji. Přidejte nasekaná sušená rajčata, krátce restujte. Přilijte vývar a smetanu, vařte cca 5–7 minut. Omáčku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem (nebo v blenderu). Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Promíchejte rukolu s trochou olivového oleje, citronovou šťávou a špetkou soli těsně před servírováním. Můžete dozdobit hoblinkami parmezánu.