Kuřecí stehýnko na rozmarýnu s bulgurem a dušenou cuketou
Doba přípravy:
1,5 hod.
Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu
Kuřecí stehenní řízek mražený 6x2kg PL
12 kg
Cibule žlutá loupaná celá chlazená CZ 1x3kg
3 kg
Rozmarýn čerstvý 1x100g
1 balení
Řepkový olej 15x1l Apetol
15 kusů
Bulgur pšeničný 1x3kg Lagris
3 kg
Cuketa zelená celá čerstvá dle váhy
1 kg
Sůl jedlá kamenná s jódem 12x1kg Solné mlýny
12 kusů
Citrony volné čerstvé dle váhy
1 kg
Kuřecí vývar 1x1l Cibule Bistro
1 kus
Suroviny (10 porcí):
Kuřecí stehýnko bez kůže 1,2 kg (cca 120 g na porci)
Cibule 100 g
Rozmarýn čerstvý 5 g
Řepkový olej 40 ml
Bulgur 400 g (suchý stav)
Cuketa 400 g (plátky)
Sůl 4 g (dle chuti, podle norem)
Citronová šťáva 10 ml (na zjemnění)
Vývar 1 l (k dušení a příloze)
Postup:
Nejprve osolíme kuřecí stehýnka a posypeme je čerstvým rozmarýnem. Poté je opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem a pečeme asi 40 minut při 180 °C. Mezitím uvaříme bulgur v poměru 1:2 s vývarem a necháme ho dojít pod pokličkou. Cuketu nakrájíme na plátky a krátce podusíme na pánvi s kapkou oleje a citronovou šťávou. Nakonec servírujeme kuřecí maso s bulgurem a dušenou cuketou.
Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu
Kuřecí stehenní řízek mražený 6x2kg PL
12 kg
Cibule žlutá loupaná celá chlazená CZ 1x3kg
3 kg
Rozmarýn čerstvý 1x100g
1 balení
Řepkový olej 15x1l Apetol
15 kusů
Bulgur pšeničný 1x3kg Lagris
3 kg
Cuketa zelená celá čerstvá dle váhy
1 kg
Sůl jedlá kamenná s jódem 12x1kg Solné mlýny
12 kusů
Citrony volné čerstvé dle váhy
1 kg
Kuřecí vývar 1x1l Cibule Bistro
1 kus