Grilovaná treska s anglickou slaninou a hráškovým pyré
Suroviny (10 porcí):
Treska tmavá filety bez kůže 1500g
Anglická slanina lisovaná krájená 300g
Brambory varný typ B 1000g
Ardo Hrášek zahradní 500g
Máslo 100g
Mléko Polotučné 1,5% 200g
Olivový olej extra panenský 100ml
Sůl jedlá s jodem 10g
Pepř čtyřbarevný celý 3g
Červené chili kostičky 0,5g
Citrony 200g
Máta lístky 5g
Rukola 200g
Postup:
Filety z tresky si očistíme, osolíme a opepříme. Vložíme do gastronádoby na olejem potřený pečící papír, na jednotlivé fi lety vložíme vždy 2 plátky slaniny. Přidáme na čtvrtiny nakrájené citrony a vše pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu cca 10-15 minut. Brambory si uvaříme v osolené vodě, hrášek rozmixujeme za pomocí tyčového mixéru. Brambory osušíme, rozmačkáme a promícháme s máslem, horkým mlékem, solí a pepřem. Promícháme s hráškem, přidáme na jemno
nakrájené papričky. Rukolu a mátu promícháme v míse společně s olivovým olejem. Rybu podáváme s hráškovým pyré, dozdobené salátem s pečenými citrony