Kuřecí supreme z jedné pánve od šéfkuchaře Davida Valíčka











Suroviny pro 10 porcí:
Kuřecí supreme – 10 ks
Italská slanina – 30 plátků
Cherry rajčata – 50 ks
Česnek – 10 stroužků
Šalotka – 20 ks
Bramborové nočky (gnocchi) – 1 kg
Bílé víno – 700 ml
Sůl a pepř – dle chuti
Na salsa verde:
Hladkolistá petržel – 1 velký svazek
Čerstvá bazalka – 1 menší svazek
Olivový olej – cca 450 ml
Postup:
Kuřecí supreme osolíme a opepříme. Každý kousek zabalíme do tří plátků italské slaniny. Ve větší pánvi opečeme maso nejprve na straně se slaninou, aby se slanina zatáhla a byla křupavá. Poté maso otočíme a krátce opečeme i z druhé strany. Vyndáme bokem. Do stejné pánve přidáme nasekaný česnek a šalotku, krátce orestujeme. Přidáme rozpůlená cherry rajčata a necháme je zkaramelizovat. Přilijeme bílé víno, necháme lehce odpařit alkohol. Vrátíme maso zpět do pánve, přikryjeme a necháme na mírném ohni dusit cca 10–15 minut, dokud maso není hotové.
V jiné pánvi opečeme gnocchi dozlatova na olivovém oleji nebo másle, případně je lze krátce povařit a následně přidat do omáčky. V mixéru rozmixujeme hladkolistou petržel, bazalku a olivový olej do hladké zelené omáčky. Dochutíme solí a případně trochou citronové šťávy.










