Distributor potravin
E-shop
E-shop

Suroviny (10 porcí):

Na králičí hřbet:

Králičí hřbet (vykostěný) – cca 1,5 kg
Medvědí česnek – 100 g
Máslo – 50 g
Sůl, pepř – dle chuti
Řepkový olej – na opečení

Na špenátovo-hráškové pyré:

Baby špenát – 300 g
Hrášek mražený – 500 g
Brambory – 400 g
Máslo – 70 g
Smetana ke šlehání 31% – 150 ml
Sůl a pepř – dle chuti

Postup:

Očištěný králičí hřbet lehce rozklepejte na stejnoměrnou tloušťku. Osolte a opepřete. Na maso rozprostřete omyté a osušené listy medvědího česneku. Srolujte do rolády a zajistěte kuchyňským provázkem nebo párátky. Roládu ze všech stran opečte na pánvi na oleji dozlatova. Přendejte do pekáče, přidejte pár kousků másla a pečte v troubě na 170 °C asi 15–20 minut, aby maso zůstalo šťavnaté. Po upečení nechte maso chvíli odpočinout a pak nakrájejte na plátky.

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Hrášek spařte v horké vodě (cca 3 minuty) a hned zchlaďte v ledové vodě, aby si zachoval barvu.
Špenát krátce poduste na másle, jen aby zavadl (cca 1 minutu). Vše (brambory, hrášek, špenát) rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré. Přidejte smetanu, máslo, sůl a pepř podle chuti. Pro extra jemnou konzistenci můžete pyré ještě propasírovat přes jemné síto.