Distributor potravin
E-shop
E-shop

Suroviny (10 porcí):

Zelený chřest – 500 g
Bílý chřest – 500 g
Máslo – 100 g
Vejce velikost M – 10 ks
Ocet – 3 lžíce
Sůl – dle potřeby
Holandská omáčka

Postup:

Položte chřest na plech, pokapejte rozpuštěným máslem, osolte a pečte v troubě na 180 °C cca 10–15 minut, dokud nebude měkký, ale stále pevný. Přiveďte v širokém hrnci vodu k varu, přidejte ocet a snižte teplotu, aby voda jen mírně bublala. Jedno po druhém rozklepněte vejce do malého šálku a opatrně vlijte do vody. Vařte 2,5–3 minuty, bílek by měl být pevný a žloutek tekutý. Vyjměte děrovanou lžící a dejte stranou.

Na talíř dejte porci pečeného chřestu, na něj položte zastřené vejce a přelijte vše teplou holandskou omáčkou. Ozdobit můžete čerstvými bylinkami.