Distributor potravin
E-shop
E-shop

Ingredience (10 porcí)

Hořká čokoláda – 300 g
Hladká mouka – 300 g
Vejce – 3 ks
Ricotta – 250 g
Pistácie – 100 g
Jahody – 500 g
Cukr – 100 g
Máslo – 50 g

Postup

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Smícháme ji s moukou a vejci a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme alespoň 30 minut odpočinout.

Mezitím nasekáme pistácie a smícháme je s ricottou a trochou cukru. Těsto rozválíme na tenký plát, vykrájíme kolečka a do středu každého dáme lžičku náplně. Přeložíme na půl, okraje pevně přitiskneme vidličkou a vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.

Jahody rozvaříme s cukrem a rozmixujeme na hladkou omáčku.
Hotové ravioly podáváme přelité jahodovou omáčkou a ozdobené pistáciemi.