Čokoládové ravioly s pistáciovou ricottovou náplní a jahodovou omáčkou
Doba přípravy:
1 hod.

Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu

Čokoláda hořká 54,5% čočky 1x2,5kg Callebaut
2,5 kg

Mouka hladká 10x1kg
10 kg

Vejce velikost M původ UA Ovostar 1x180ks
180 kusů

Ricotta čerstvý syrovátkový sýr chlazený 1x1,5kg Galbani
1 kus

Jádra pistácií vyloupaná 1x1kg IBK
1 kus

Jahody celé mražené 1x2,5kg Frigoexim
2,5 kg

Cukr krystal 10x1kg
10 kg

Máslo PL chlazené 1x250g
1 kus
Ingredience (10 porcí)
Hořká čokoláda – 300 g
Hladká mouka – 300 g
Vejce – 3 ks
Ricotta – 250 g
Pistácie – 100 g
Jahody – 500 g
Cukr – 100 g
Máslo – 50 g
Postup
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Smícháme ji s moukou a vejci a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme alespoň 30 minut odpočinout.
Mezitím nasekáme pistácie a smícháme je s ricottou a trochou cukru. Těsto rozválíme na tenký plát, vykrájíme kolečka a do středu každého dáme lžičku náplně. Přeložíme na půl, okraje pevně přitiskneme vidličkou a vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.
Jahody rozvaříme s cukrem a rozmixujeme na hladkou omáčku.
Hotové ravioly podáváme přelité jahodovou omáčkou a ozdobené pistáciemi.

Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu

Čokoláda hořká 54,5% čočky 1x2,5kg Callebaut
2,5 kg

Mouka hladká 10x1kg
10 kg

Vejce velikost M původ UA Ovostar 1x180ks
180 kusů

Ricotta čerstvý syrovátkový sýr chlazený 1x1,5kg Galbani
1 kus

Jádra pistácií vyloupaná 1x1kg IBK
1 kus

Jahody celé mražené 1x2,5kg Frigoexim
2,5 kg

Cukr krystal 10x1kg
10 kg

Máslo PL chlazené 1x250g
1 kus