KUŘECÍ STEHNO S NÁDIVKOU NARUBY
Ingredience (10 porcí):
kuřecí stehno bez kosti 1000
Knorr Professional Sypký kořenicí přípravek kuřecí 3 g
fazolové lusky (mražené) 1000 g
Knorr Aroma Mix Bylinky a máslo 30 g
brambory loupané 1500 g
sůl 10 g
petrželová nať 10 g
Knorr Šťáva k masu 50 g
voda 1000 ml
Nádivka:
kuřecí játra 150 g
mrkev 150 g
žemle (veka) 300 g
máslo 60 g
mléko polotučné 180 ml
vejce M 3 ks
sůl 2 g
pažitka 10 g
muškátový květ 1 g
Postup:
Nádivka a kuře:
Na menší kusy pokrájená očištěná kuřecí játra krátce opečeme na másle spolu s mrkví, nakrájenou na nudličky. Přidáme na kostičky nakrájenou a na sucho opečenou veku, mléko, nasekanou pažitku, sůl a muškátový květ. Vejce rozklepneme, žloutky přidáme ke směsi a zbylé bílky vyšleháme do sněhu a opatrně nakonec lehce vmícháme do nádivky. Porcovačkou na zmrzlinu nádivku naporcujeme na gastroplechy, jednotlivé okořeněné plátky kuřecích stehen položíme přes porce nádivky a pečeme v konvektomatu při 170 °C přibližně 45 minut do zlatova.
Fazolové lusky:
Lusky vložíme do gastronádoby a povaříme v konvektomatu na páře asi 5 minut. Potom přisypeme
ochucovací směs, promícháme a společně prohřejeme ještě 1 minutu.
Brambory:
Propláchnuté a pokrájené brambory vložíme do vařící osolené vody. Uvařené brambory scedíme
a uchováváme do výdeje při teplotě 65 °C.
Šťáva:
Ve vařící vodě rozmícháme šťávu k masu a povaříme ji 2 minuty.
Servírování:
Porci upečené nádivky s masem položíme na talíř, přidáme porci ochucených fazolových lusků a brambor posypaných nasekanou petrželovou natí. Polijeme trochou šťávy.