Sendvič s masovými kuličkami a sýrem
Ingredience (10 porcí):
Kuličky:
Mleté maso mix,
10 % tuku 900 g
Žemle/veka 150 g
Mléko 100 ml
Vejce 1 ks
Strouhanka 100 g
Cibule žlutá 50 g
Plochá petrželová nať 10 g
Omáčka:
Zelená paprika 400 g
Knorr Základ na
boloňskou omáčku 200 g
Voda 800 ml
Knorr Professional Polparicca
krájená rajčata 200 g
Sýr Eidam 30%
strouhaný 200 g
+ Malá bageta
Postup:
Kuličky a omáčka:
Smíchejte semleté suroviny na fáš společně s namočenou žemlí, přidejte zbylé ingredience a vytvarujte kuličky. Vytvarované kuličky z mletého vepřového/hovězího masa (neosoleného) opečte v konvektomatu při 120 °C s programem s párou (80%) 15 až 20 minut. Ty potom vložte do omáčky, kterou připravíte z odměřené vařící vody a přidané tomatové směsi, krájených rajčat a na menší kostičky nakrájených paprik. Dobře promíchejte a přiveďte k varu. Poduste na mírném teple 10 minut za občasného promíchání a redukování. Omáčka by měla obalit kuličky.
Servírování:
Bagety podélně rozřízněte a na řeznou plochu vložte
kuličky s trochou tomatové omáčky, povrch posypte nastrouhaným
sýrem a přiložte horní polovinu bagety.
Tip:
Sendvič můžete na talíři doplnit o čerstvou zeleninu
nebo různé trhané listové saláty.