Recepty
Husí kaldoun ze zauzených kostí s petrželovým kapáním
Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu
Ingredience (10 porcí):
Na kaldoun:
2,5 husího skeletu včetně vnitřností (zauzené)
5 mrkve
2,5 celer
2,5 kořenová petržel
Sůl podle chuti
Čerstvé koření: bobkový list, nové koření
Na petrželové kapání:
300g hladké mouky
5ks vajec
Čerstvá petrželka (nasekaná)
Špetka soli
175ml mléka
Postup:
Kaldoun
Vložte zauzený husí skelet s vnitřnostmi do hrnce, přidejte očištěnou kořenovou zeleninu a osolte. Přidejte bobkový list a nové koření. Zalijte vodou a táhněte na mírném ohni alespoň 3 hodiny.
Petrželové kapání
V míse smíchejte mouku, vejce, nasekanou petrželku, sůl a mléko do hladkého těsta. Těsto překapejte přes hrubé síto přímo do vroucího vývaru a nechte chvilku povařit.
Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu