Distributor potravin
E-shop
E-shop

Ingredience (10 porcí):

Na kaldoun:
2,5 husího skeletu včetně vnitřností (zauzené)
5 mrkve
2,5 celer
2,5 kořenová petržel
Sůl podle chuti
Čerstvé koření: bobkový list, nové koření

Na petrželové kapání:
300g hladké mouky
5ks vajec
Čerstvá petrželka (nasekaná)
Špetka soli
175ml mléka

Postup:
Kaldoun
Vložte zauzený husí skelet s vnitřnostmi do hrnce, přidejte očištěnou kořenovou zeleninu a osolte. Přidejte bobkový list a nové koření. Zalijte vodou a táhněte na mírném ohni alespoň 3 hodiny.

Petrželové kapání
V míse smíchejte mouku, vejce, nasekanou petrželku, sůl a mléko do hladkého těsta. Těsto překapejte přes hrubé síto přímo do vroucího vývaru a nechte chvilku povařit.