Distributor potravin
E-shop
E-shop

Ingredience:
2kg Vepřová panenka
300ml Mléko
300g Máslo
1kg Cukrové lusky háškové
1,2kg Petržel kostky
300g Bramborová kaše
30g Med
Sůl, Pepř

Postup:
Hráškové lusky vložíme do horké osolené vody a následně je zachladíme, blanšírujeme. Poté vložíme do rozehřátého másla s medem a redukujeme, dokud nebude hrášek glazovaný. Ochutíme solí a pepřem.
Petrželové kostky vložíme do rozehřátého mléka s máslem a dusíme do měkka. Poté rozmixujeme na hladké pyré, přidáme bramborovou kaši.
Vepřovou panenku odblaníme, nakrájíme na jednotlivé porce, ochutíme solí a pepřem. Na prudce rozpálené pánvi s máslem panenku zatáhneme. V konvektomatu na 180 stupňů doděláme do růžova (cca 5 min.)