Telecí pečeně se zauzeným kroupovým risottem
Ingredience (10 porcí):
2kg Telecí kotleta bez kosti
200g Uzený špek
30g Máslo
300g Chřest zelený
120g Cibule bílá
50g Česnek drcený
300g Směs hřibů
1kg Kroupy
50ml Hořčice
30g Med
Sůl, Pepř
Postup:
Telecí pečeni odblaníme, okořeníme a zatáhneme na pánvi. Přendáme do konvektomatu společně s bylinkami a česnekem. Pečeme zakryté na 180 stupňů 1 hodinu.
Kroupy vložíme do vroucí osolené vody, dokud nebude na skus. Poté je připravíme na způsob klasického rissotta společně s cibulkou, máslem a vínem. Rissotto dochutíme o telecí redukci, sušenou majoránku, uzené papriky, orestovaný špek a med.
Chřest vložíme do horké osolené vody a následně ho zachladíme, blanšírujeme. Houby orestujeme na másle a dochutíme solí, pepřem a hořčicí.
Telecí pečeni můžeme nakrájet a připravit na způsob steaku.