Distributor potravin
E-shop
E-shop

Ingredience na 10 porcí:
800g Krevety syrové vyloupané
100g Máslo
1000ml Smetana na vaření
20g Sůl jedlá
50g Olivový olej extra panenský
10g Kurkuma mletá
1g Pepř černý
1000g Tagliatelle
100g Cherry rajčata
10g Rukola
50g Šalotka
10g Česnek
200ml Víno bílé suché

Postup:
Sépiové tagliatelle uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme (vodu po vaření těstovin si necháme)
Krevety bez skořápky nakrojíme (dle potřeby odstřívkujeme) a orestujeme se solí a pepřem.
Šalotku a česnek zpěníme na másle, zasypeme kurkumou a zalijeme bílým vínem a zredukujeme. Zalijeme smetanou, osolíme, krátce provaříme a přecedíme. Pokud bude omáčka hustá, povolíme jí vodou z vaření špaget.
Na pánev nalijeme hotovou omáčku, ve které prohřejeme špagety, a servírujeme s orestovanými krevetami, půlky cherry rajčat a rukolou.