Grilovaná chobotnice s květákovým pyré
Doba přípravy:
4 hod.

Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu
Ingredience:
Chobotnice
Mléko plnotučné
Máslo české
Květákové hlavičky
Sůl, pepř
Olivový olej
Hořčice
Med
Červené víno
Koření
Postup:
Chobotnici necháme rozmrazit v lednici. Osušíme. Osolenou vodu přivedeme k varu a chobotnici do ní ponoříme. Poté snížíme teplotu na minimum, přidáme červené víno, koření a chobotnici táhneme do měkka (cca 3 hod.). Jakmile je chobotnice hotová, odřežeme chapadla a orestujeme ji na pánvi s olivovým olejem, dokud nebude mít křupavou krustu.
Květákové růžičky vložíme do rozehřátého mléka s máslem a dusíme do měkka. Poté květák rozmixujeme na hladké pyré a přidáme muškátový oříšek.
Olivový olej, hrubozrnnou hořčici, med, a sirup z citrónové trávy vložíme do mixéru. Vznikne nám viniagrette, kterým ochutíme salát.

Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu