Vepřový tomahawk, čočkové ragú, pyré z jablek granny smith, omáčka cider
10 porcí
Vepřový tomahawk:
Sůl, Pepř
Čerstvá šalvěj
Olivový olej
Postup:
Porce masa naložíme, opečeme z obou stran a dopečeme na 130°C vpichová sonda 62°C
Čočkové ragú:
Čočka beluga 1000g
Balsamico crema 50g
Olej 50ml
Řapíkatý celer 150g
Mrkev 300g
Šalotka 150g
Creme fraiche 150g
Sůl,Pepř
Postup: čočku uvaříme do měkka, na oleji orestujeme šalotku, řapíkatý celer a mrkev. Přidáme uvařenou čočku, balsamico a creme fraiche. Ochutíme solí a pepřem.
Pyré z jablek granny smith:
Jablka granny smith 300g
Čerstvý tymián
Třtinový cukr 20g
Jablečný ocet 15ml
Cider 70ml
Postup: jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostky. Jablka, cukr a tymián vložíme do rendlíku a necháme zkaramelizovat, přidáme ocet a cider a dusíme do měkka. Rozmixujeme do hladka a přepasírujeme přes jemné sítko.
Omáčka cider:
Demi glace 500ml
Cider 250ml
Máslo 100g
Postup: cider svaříme na polovinu, přidáme demi glace, společně provaříme a na závěr vešleháme studené máslo.