Distributor potravin
E-shop
E-shop

Ingredience (10 porcí):
Treska:
1,5kg Filety tresky
100g máslo
30g bylinky
150g toustový chléb
Sůl, pepř

Kuskus:
500g Kuskus
Sůl

Zeleninová směs:
1kg cuketová zeleninová směs
40ml Olivový olej
30ml citrónová šťáva
20ml vinný ocet
Sůl, pepř

Postup:

Tresku osolíme, opepříme a rozložíme na plechy .Každý filet pokryjeme bylinkovou krustou, kterou si připravíme z másla, bylinek a toustového chleba v mixéru.

Takto připravenou tresku pečeme na 180°C 10-15min.

Kuskus zalijeme osolenou vroucí vodou, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 7-10min odpočívat. Na pánvi orestujeme zeleninu ke které přidáme uvařenou cizrnu, osolíme, opepříme a smícháme s hotovým kuskusem, ochutíme citronovou šťávou a vinným octem.

K tomuto pokrmu je vhodná bylinková nebo citronová omáčka.