Treska s bylinkovou krustou, kuskus s cizrnou, cuketou a rajčaty
Ingredience (10 porcí):
Treska:
1,5kg Filety tresky
100g máslo
30g bylinky
150g toustový chléb
Sůl, pepř
Kuskus:
500g Kuskus
Sůl
Zeleninová směs:
1kg cuketová zeleninová směs
40ml Olivový olej
30ml citrónová šťáva
20ml vinný ocet
Sůl, pepř
Postup:
Tresku osolíme, opepříme a rozložíme na plechy .Každý filet pokryjeme bylinkovou krustou, kterou si připravíme z másla, bylinek a toustového chleba v mixéru.
Takto připravenou tresku pečeme na 180°C 10-15min.
Kuskus zalijeme osolenou vroucí vodou, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 7-10min odpočívat. Na pánvi orestujeme zeleninu ke které přidáme uvařenou cizrnu, osolíme, opepříme a smícháme s hotovým kuskusem, ochutíme citronovou šťávou a vinným octem.
K tomuto pokrmu je vhodná bylinková nebo citronová omáčka.