Distributor potravin
E-shop
E-shop
Recepty

Marinovaná rebarbora, skořicová pěna, jahodový sorbet

Doba přípravy: 1 hod.

10 porcí:

Rebarbora 500g
Růžové víno 250ml
Cukr třtinový 100g
Badyán

Postup:

Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Víno přivedeme k varu, přidáme cukr a badyán a provaříme. Rebarboru zalijeme připraveným horkým rozvarem a dáme zchladit.

Skořicová pěna:

Smetana 35% 500ml
Bílá čokoláda 185g
Dextróza 45g
Želatina 6g
Skořice 4g

Postup:

Nahřejeme polovinu smetany s dextrózou a skořicí na 60°C, poté přidáme nabobtnanou želatinu. Nalejeme na bílou čokoládu, přidáme zbylou smetanu a pomocí tyčového mixéru mixujeme do hladka. Přikryjeme fólií a necháme alespoň 4 hodiny v lednici. Poté vyšleháme.