Distributor potravin
E-shop
E-shop

Ingredience (10 porcí):
Kuličky:
Kapusta 600 g
Mleté maso 600 g
Vejce 2 ks
Mouka hladká 40 g
Strouhanka 200 g
Hellmann´s Hořčice 80 g
Majoránka 3 g
Česnek 20 g
Sůl 10 g

Obalení:
Mouka hladká 80 g
Vejce 2 ks
Mléko 60 ml
Strouhanka 180 g
Rama Combi Profi 200 g

Kaše:
Knorr Bramborová kaše s mlékem 330 g
Mrkev předvařená 600 g
Knorr Professional zeleninový bujón 20 g
Máslo 50 g
Voda 1,8 l

Postup:
Kuličky: Kapustu rozčtvrťte, vložte do vařící vody, povařte a po vyjmutí nechte okapat. Z vychladlé kapusty vyřízněte košťál, nakrájejte ji najemno nebo umelte. Mleté maso přidejte ke kapustě, přidejte vejce, prosátou mouku, strouhanku a ochuťte zbylými surovinami. Pečlivě vše promíchejte a vytvořte podle vaší volby menší koule nebo větší porcovou kouli. Obalte v trojobalu a položte na GN plech, za pomocí pumpy postříkejte vše ze všech stran speciálním tukem na smažení a pečte v konvektomatu
při 210 °C s otevřeným výduchem do zlatova.

Kaše:
Bramborovou kaši s mlékem připravte podle návodu a smíchejte ji s rozmixovanou mrkví, dochucenou zeleninovým bujónem a máslem.

Tip:
Kapustové karbanátky můžete doplnit například kolečky čerstvých rajčat nebo jinou zeleninou, případně zeleninovým salátem.