Grilovaný steak Tomahawk
Suroviny (10 porcí):
Hovězí TOMAHAWK steak 0,9-1,2kg 10ks
Máslo 50g
Sůl jedlá s jódem 10g
Pepř černý mletý 1g
Ardo Kukuřičné klasy 1/4 1000g
Ardo směs Salsa Mexicana 1000g
Olivový olej extra panenský 100g
Opečené brambory 1500g
Postup:
Steak si osušíme, necháme jej odležet v pokojové teplotě. Gril si předehřejeme na teplotu 200 – 250°C a na takto připraveném grilu steak opečeme z každé strany cca. 3 min. a po hranách steaku 1-2 min. Steak následně vložíme do konvektomatu na 15 min., který je nastaven na teplotu 120°C (bez páry). Následně stáhneme teplotu v konvektomatu na 60°C a necháme po dobu dalších 15 minut. Steak vytáhneme z konvektomatu, ochutíme jej solí a pepřem, přidáme trochu másla a necháme v teple dojít. Na grilu si opečeme kukuřičné klasy a na pánvi si prohřejeme Salsu Mexicana. Vše servírujeme na talíři.