Candát v bylinkové krustě
Suroviny (10 porcí):
Candát filety s kůží 1500g
Rajčata cherry 300g
Cibulka šalotka 200g
Olivový olej extra panenský 150ml
Bazalka 10g
Pepř černý mletý Gurmeko 2g
Sůl jedlá s jodem Lagris 10g
Chléb toastový bez kůrky 150g
Grand Moravia výseč 50g
Krém z balsamického octa 1g
Postup:
Filety z candáta si očistíme a ochutíme solí a pepřem. Filety opečeme na pánvi z obou stran. Následně je vyjmeme a uložíme do tepla. Na výpeku z ryby si opečeme směs rajčat, nakrájené šalotky a bazalky. Z toastového chleba, bazalky a nastrouhaného parmezánu si za pomocí tyčového mixéru připravíme směs. Na teplé fi lety z candáta poklademe směs z rajčat a vše zasypeme strouhankou s parmazánem. Filety zapečeme v troubě při teplotě 200°C po dobu cca 5 minut. Dozdobíme balzamickou redukcí.