Distributor potravin
E-shop
E-shop

Ingredience:
Kachní prsa, máslo, smetana ke šlehání, dýňové pyré, demi glace, bobkový list, pepř, sůl, tymián, cibule, kapusta růžičková

Postup:
Kachní prsíčko ořežeme od přebytečného tuku a kůži lehce nařežeme. Na středně rozpálenou pánev bez oleje vložíme prsíčko kůží dolů a vypečeme do křupava. Poté prsíčko pevně zabalíme do alobalu a dopečeme v konvektomatu na 150 stupňů. Po dopečení můžeme prsíčko ještě vložit do pánve s máslem.

Růžičkovou kapustu vložíme do vroucí osolené vody, dokud nebude na skus. Poté kapustu zchladíme ve studené vodě s ledem.

Dýňové pyré rozmixujeme se smetanou, máslem, bramborovou kaší a dochutíme solí.

Kořenovou zeleninu s cibulí zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat v konvektomatu na 230 stupňů. Po zkaramelizování zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme koření, bylinky a necháme zredukovat. Poté přidáme demi glace a dochutíme solí.