Recepty
Grilovaná chobotnice s květákovým pyré
Doba přípravy:
4 hod.
Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu
Chobotnice celá mražená Ag Seafood cca 2kg
2 kg
Květákové hlavičky 30/60 mražený 1x2,5kg Frigoexim
2,5 kg
Mléko polotučné trvanlivé 1,5% BIB 1x10l Bohemilk
10 litrů
Máslo PL chlazené 1x250g
1 kus
Olivový olej z pokrutin (pomace) 1x1l Apetol
1 kus
Frankovka červené víno 6x0,75l Zajíci ze Zaječí
6 kusů
Ingredience:
Chobotnice
Mléko plnotučné
Máslo české
Květákové hlavičky
Sůl, pepř
Olivový olej
Hořčice
Med
Červené víno
Koření
Postup:
Chobotnici necháme rozmrazit v lednici. Osušíme. Osolenou vodu přivedeme k varu a chobotnici do ní ponoříme. Poté snížíme teplotu na minimum, přidáme červené víno, koření a chobotnici táhneme do měkka (cca 3 hod.). Jakmile je chobotnice hotová, odřežeme chapadla a orestujeme ji na pánvi s olivovým olejem, dokud nebude mít křupavou krustu.
Květákové růžičky vložíme do rozehřátého mléka s máslem a dusíme do měkka. Poté květák rozmixujeme na hladké pyré a přidáme muškátový oříšek.
Olivový olej, hrubozrnnou hořčici, med, a sirup z citrónové trávy vložíme do mixéru. Vznikne nám viniagrette, kterým ochutíme salát.
Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu
Chobotnice celá mražená Ag Seafood cca 2kg
2 kg
Květákové hlavičky 30/60 mražený 1x2,5kg Frigoexim
2,5 kg
Mléko polotučné trvanlivé 1,5% BIB 1x10l Bohemilk
10 litrů
Máslo PL chlazené 1x250g
1 kus
Olivový olej z pokrutin (pomace) 1x1l Apetol
1 kus
Frankovka červené víno 6x0,75l Zajíci ze Zaječí
6 kusů