Celozrnný makovec s červenou řepou
Doba přípravy:
1 hod.
Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu
Řepa vařená loupaná celá chlazená CZ 1x3kg
3 kg
Mák modrý mletý 100% 1x1kg IBK
1 kus
Špaldová mouka celozrnná hladká 1x1kg Pernerka
1 kus
Vejce velikost M 1x30ks
30 kusů
Mléko polotučné trvanlivé 1,5% 12x1l
12 kusů
Řepkový olej 15x1l Apetol
15 kusů
Cukr třtinový přírodní 1x1kg Demerara
1 kus
Kypřící prášek do pečiva porce 40x12g Amylon
40 kusů
Citrony volné čerstvé dle váhy
1 kg
Suroviny (10 porcí):
Vařená červená řepa 300 g (jemně nastrouhaná)
Mletý mák 200 g
Celozrnná mouka 150 g
Vejce 3 ks
Mléko 120 ml
Řepkový olej 80 ml
Cukr třtinový 60 g (dle chuti, podle norem)
Kypřicí prášek 10 g
Citronová kůra špetka (volitelně)
Postup:
Nejprve smícháme celozrnnou mouku, mletý mák, třtinový cukr a kypřicí prášek. Poté přidáme jemně nastrouhanou červenou řepu, vejce, řepkový olej a mléko a důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těsto. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 30–35 minut při 170 °C, dokud není makovec propečený. Po vychladnutí ho můžeme posypat kokosem nebo lehce potřít javorovým sirupem.
Seznam ingediencí
které si můžete objednat u nás v e-shopu
Řepa vařená loupaná celá chlazená CZ 1x3kg
3 kg
Mák modrý mletý 100% 1x1kg IBK
1 kus
Špaldová mouka celozrnná hladká 1x1kg Pernerka
1 kus
Vejce velikost M 1x30ks
30 kusů
Mléko polotučné trvanlivé 1,5% 12x1l
12 kusů
Řepkový olej 15x1l Apetol
15 kusů
Cukr třtinový přírodní 1x1kg Demerara
1 kus
Kypřící prášek do pečiva porce 40x12g Amylon
40 kusů
Citrony volné čerstvé dle váhy
1 kg