Distributor potravin
E-shop
E-shop
Recepty

Baby kuřátko, velikonoční nádivka, velouté z medvědího česneku

Doba přípravy: 2 hod.

10 porcí:

Baby kuře 5ks
Máslo 200g
Kůra z 1 citronu
Sůl, Pepř
Čerstvý tymián

Postup: kuřata vykostíme tak, že odřízneme prsa a stehna. Opepříme, osolíme, vložíme do vakuovacího sáčku a přidáme ochucené máslo. Upravujeme metodou sous vide 73°C 1 hod.

Velikonoční nádivka:
Toustový chléb 500g
Vejce 8ks
Máslo 75g
Cibule 100g
Šunka od kosti 150g
Mléko 300ml
Plocholistá petržel 30g
Mladé kopřivy 50g
Sůl 10g
Mletý muškátový oříšek

Postup: na kostky nakrájený toustový chléb upečeme do zlatova. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Na másle orestujeme cibuli a šunku, po té přidáme nasekané kopřivy, mléko, žloutky, sůl a muškátový oříšek. Směs nalijeme k opečenému chlebu, přidáme nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Přidáme sníh z bílků a opatrně ho zapracujeme. Vaříme na páru 100°C 40min.